Реклама / Ads
5| 7982 |24.05.2008 НОВИНИ

Украйна печели "Евровизия" довечера?

.
Филип Киркоров е автор и продуцент на украинската песен „Shady lady” на Ани Лорак, обявена за една от най-красивите изпълнителки на „Евровизия”, която е и фаворитка за спечелването на конкурса.
 

Тази вечер в Белград ще бъде избран тазгодишният победител в конкурса на „Евровизия”. Българската песен „DJ, take me away” не успя да се класира за финала на конкурса. Довечера на финала своите песни ще представят 25 държави. За първи път зрителите ще видят певците на Великобритания, Франция, Испания, Германия и Сърбия, които според правилата не участват на полуфиналите - първите 4 страни като учредителки на конкурса, а последната като миналогодишен финалист и домакин. Миналата година номер 1 на „Евровизия” беше песента на Мария Шерифович „Молитва”.

Въпреки, че Deep Zone, Балтазар и Йоана не успяха да стигнат до финала на „Евровизия”, на него индиректно ще има и българско участие. Плевенчанката Люси Дяковска, която е част от “No angels” и част от журито в настоящето издание на "Мюзик айдъл", се състезава на „Евровизия” за Германия. Филип Киркоров пък е автор и продуцент на украинската песен „Shady lady” на Ани Лорак. Украинката, която беше обявена за една от най-красивите изпълнителки на „Евровизия”, е сред фаворитите за спечелването на конкурса. Песента на Португалия също има реални шансове за победа, според специалисти.ani_lorak.jpg

Журналистическите прогнози сочат, че на трето място ще се класира Сърбия. Финалът на 53-тото издание на международния конкурс „Евровизия” ще бсе състои в най-голямата зала на Балканите „Белград Арена”. Всички билети за шоуто, което се очаква да бъде гледано от около половин милиард души по целия свят, вече са продадени. На черно обаче все още могат да се намерят пропуски на цени от около 400-500 евро. Точно 15 минути ще имат на разположение зрителите, за да гласуват чрез телефонно обаждане или смс-и, за песента, която искат да спечели „Евровизия”. По регламент те не могат да подкрепят песента на собствената си държава. Специален гост на финала на „Евровизия” тази година е световноизвестният музикант Горан Брегович.

А според прогнозите държавите, които ще се класират в ТОП 10, довечера са: Украйна, Португалия, Сърбия, Израел, Швеция, Азербайджан, Гърция, Турция, Русия, Грузия. В последно време на конкурса се утвърди геополитически принцип на гласуване, според който страните се подкрепят в рамките на бившите федерации, в които са били преди 89-та година. Това на практика означава, че колкото и стойностна да е една песен, тя почти няма шансове за призово място, ако не е подкрепена от големите диаспори на Русия или Сърбия, разпръснати из Европа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5230 |14.05.2008 Вярата на Хилъри мести планини и печели "суинг" щати . 1| 5089 |06.01.2008 Едва 40 годишен, Михаил Саакашвили печели втори президентски мандат . 0| 5432 |23.10.2007 120 млрд. долара печели италианската мафия годишно от рекет . 0| 5030 |07.09.2007 Асен Гагаузов: "Пари за пътища има, трябва да си ги спечелим"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads